home  | sitemap  |  contact  

Speelnatuur per provincie

ANZEGEM (KASTER) LEEFSCHOOL GROENE POORTJE
Groeningestraat 11
8572 Kaster
056688544

www.groenepoortje.be

Een deel van de schoolspeelplaats (voortuin langs de Groeningestraat) is buiten de schooluren publiek toegankelijk als buurtspeelplein.

Veelzijdige buitenruimte op school

De kinderen van Leefschool Groene Poortje in Kaster (Anzegem) prijzen zich heel gelukkig met hun veelzijdige speelplaats. Veel lessen vinden hier ook buiten plaats. De kleinste kleutertjes hebben een geborgen hoekje met o.a. speelhuisjes van oude fruitbakken. Rond het sportveldje kronkelt een fiets- en stepparcours met hubbeltjes en een wilgentunnel. In de wilgenhut spelen kinderen 'huisje' en in het kleine speelbosje gaan ze klimmen en kampen maken. Enkele klassen zaaien, planten, oogsten én koken uit hun moestuintje. In het oudste klaslokaal ligt nu een heuse 'indoor' speelheuvel, met binnenin een 'mollenhol'. De voortuin van de school is buiten de schooluren een openbaar speelpleintje voor de buurt. De magnolia is hier de top klimboom, de gesnoeide struiken herbergen binnenin enkele kampjes, er is een voetbalveldje en een zandbak (met directe schuifdeur naar de kleuterklas). In de tuin bouwden enkele geëngageerde Kasternaars deze zomer een dorpsoven. Ook de klassen gaan ermee aan de slag: zelf graan malen, deeg kneden, de oven met hout stoken, broodjes bakken en proeven. 

De herinrichting en beplanting gebeurden grotendeels in 2015, met steun van Pimp je speelplaats, MOS, en ouderraad. De kinderen dachten mee na, brachten hun ideeën aan, bouwden en planten ook mee.

« terug naar het overzicht met speelnatuur

| |