Aan de slag!

Hoe wordt je droom stap voor stap werkelijkheid?

Veel mensen staan er niet bij stil, maar de talloze saaie, verharde speelplaatsen bij scholen en kinderdagverblijven en de ongezellige speeltuintjes waar niets te beleven en te veranderen valt, kunnen dikwijls met weinig middelen omgevormd worden tot natuurrijke, avontuurlijke speelplekken. 

Iedereen met een beetje creativiteit en doorzettingsvermogen kan een succesvolle, uitdagende speelplek realiseren met zinnenprikkelende natuur. Hiervoor bestaat evenwel geen kant-en-klaar recept. Elk natuurspeelterrein is anders en wordt gekleurd door de fantasie en de creativiteit van de beheerders en de gebruikers. 

Natuurspeelterreinen met een eigen, unieke sfeer komen er meestal door de krachtige impulsen van creatieve en eigenzinnige mensen. Speelnatuur maak je niet door enkele items te plukken uit een catalogus. Wel kan je je laten inspireren door reeds gerealiseerde terreinen. Snuister rond op deze en andere websites, bezoek geslaagde projecten en bundel je krachten met anderen om jullie droomspeelplaats vorm te geven. Verder is het een kwestie van goede organisatie, het bijeensprokkelen van financiële middelen en materialen…

Hoewel elk proces weer anders is, geven we enkele aandachtspunten mee en een stappenplan dat als houvast kan dienen.