home  | sitemap  |  contact  

Speelnatuurkaart

Speelnatuurlocaties kun je zoeken via onderstaande kaart of via de provincies

Springzaad.be heeft NIET de bedoeling om alle speelnatuurplekken in kaart te brengen. Wel willen we de plekken die voor ons écht inspirerend zijn, echte 'must-sees' of waaw-plekken op deze speelnatuurkaart in de kijker zetten. Ken jij nog een ander voorbeeld dat minstens even inspirerend is, of heb je net zo'n voorbeeldplek bezocht en leek het helemaal niet (meer) op wat op deze webpagina daarover staat, geef ons dan een seintje!

Openbaar toegankelijke natuurspeelterreinen, ingerichte speelbossen en speelse woonwijken vind je terug onder de groene, blauwe en gele ballonnetjes. Iedereen is er welkom om in en met de natuur te spelen.

De rode, roze en oranje ballonnetjes geven respectievelijk aan dat daar scholen,  kinderopvanglocaties en jeugdwerkterreinen zijn met een interessante groene buitenruimte. Deze zijn in het algemeen niet vrij toegankelijk. Je kan wel contact opnemen met de verantwoordelijke om toelating te vragen de terreinen te bezoeken. 

Onder de paarse ballonnetjes vind je buurtmoestuinen. Er staat telkens bij vermeld of deze al dan niet openbaar toegankelijk zijn.

 

Initiatieven met bijzondere aandacht voor kinderen met een beperking worden aangeduid met een asterix (*).


Op de kaart zie je verschillende kleuren ballonnetjes. Deze kleuren geven aan wat voor soort speelnatuur het is:
buurtmoestuin
groen jeugdwerkterrein
groene kinderopvang (kinderdagverblijven en IBO)
groene schoolspeelplaats
ingericht speelbos
openbaar natuurspeelterrein (1ha en kleiner)
openbaar natuurspeelterrein (>1ha)
speelse woonwijk

| |