Speelnatuurkaart

Speelnatuurkaart

Speelnatuurlocaties kun je zoeken via onderstaande kaart, via de provincies of via de categorieën.

Springzaad.be heeft NIET de bedoeling om alle speelnatuurplekken in kaart te brengen. Wel willen we de plekken die voor ons écht inspirerend zijn, echte ‘must-sees’ of waaw-plekken op deze speelnatuurkaart in de kijker zetten. Ken jij nog een ander voorbeeld dat minstens even inspirerend is, of heb je net zo’n voorbeeldplek bezocht en leek het helemaal niet (meer) op wat op deze webpagina daarover staat, geef ons dan een seintje!

Zoek op kaart:

Geen Records Gevonden

Sorry, er zijn geen records gevonden. Pas uw zoekopdracht aan en probeer het opnieuw

Google Map Niet geladen

Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

Openbaar toegankelijke natuurspeelterreinen, ingerichte speelbossen en speelse woonwijken vind je terug onder de groene, blauwe en gele ballonnetjes. Iedereen is er welkom om in en met de natuur te spelen.

De rode, roze en oranje ballonnetjes geven respectievelijk aan dat daar scholen,  kinderopvanglocaties en jeugdwerkterreinen zijn met een interessante groene buitenruimte. Deze zijn in het algemeen niet vrij toegankelijk. Je kan wel contact opnemen met de verantwoordelijke om toelating te vragen de terreinen te bezoeken.

Onder de paarse ballonnetjes vind je buurtmoestuinen. Er staat telkens bij vermeld of deze al dan niet openbaar toegankelijk zijn.

Initiatieven met bijzondere aandacht voor kinderen met een beperking worden aangeduid met een asterix (*).