Lees hier een verslagje van onze leerrijke uitwisseling op de zonovergoten klimaatspeelplaats in Kortrijk.

Natuurlijke speelplekken vol uitdaging waar kinderen vrij kunnen ravotten, hun eigen grenzen leren kennen en risicocompetenties opbouwen… Door een doordacht ontwerp, een deskundige aanleg en een goed beheer verzekeren we ons ervan dat kinderen er boeiende uitdagingen vinden maar geen onaanvaardbare risico’s lopen. Dit vereist kennis en deskundigheid, om onder meer risicoanalyses te maken. Springzaad.be helpt ontwerpers, uitvoerders, beheerders, preventieadviseurs en schoolteams op weg met deze opleidingsdag risicoanalyse in de praktijk, op een groene schoolspeelplaats!

Praktisch: wo 18 mei ’22 van 13u tot 17u op de Sint-Paulusschool in Kortrijk. Lekkere koffiepauze inbegrepen.

Kostprijs: 50 euro of 80 euro incl. de Springzaad inspiratiemap groene speelpleinen (A3 full colour).

Begeleiding: Koen De Maertelare (TECCP, Kinderspel, hoofddocent risk assessment bij Speelom vzw, sinds 2007 lid van het NBN en internationaal actief in Europese regelgeving m.b.t. speelterreinen en speeltoestellen, Koen is ook sinds jaar en dag vrijwillig geëngageerd bij Springzaad.be)

Programma

  • Wat is een risicoanalyse?
  • Hoe pak je dit in de praktijk aan?
  • Praktijkoefeningen op de speelplaats, samen leren gevaren zien, risico’s inschatten, preventiemaatregelen formuleren en motiveren.

Je ontvangt

  • Sylabus risicoanalyse
  • Attest van deelname

TIP: Woensdag 18 juni is ook MOS Open Schooltuinendag waardoor je de rondleiding op de klimaatspeelplaats Sint-Paulusschool ook zou kunnen meepikken in de voormiddag.