Enkele jaren geleden organiseerde Springzaad.be vzw samen met Provincie Oost-Vlaanderen & MOS, Regionaal Landschap Meetjesland en BOS+ de studiedag ‘Speelnatuur zonder beperkingen’.

Hiervoor waren we toen te gast op het domein van Sint-Gregorius in Gentbrugge. Met zowel een MultiFunctioneelCentrum als een school voor buitengewoon basis- en secundair onderwijs was St-Gregorius zelf op dat moment volop aan het nadenken, fundraisen en plannen van een volledige herinrichting van de buitenruimte om die veelzijdig, inclusief, uitdagend, sportief en bewegingsvriendelijk, klimaatgezond en biodivers te maken. Intussen is het gelukt om dit op een schitterende manier te realiseren. Bovendien is deze groene zone ook voor iedereen in de buurt toegankelijk! 

Ontdek samen met Springzaad.be vzw hoe de buitenruimte ‘Grego on the move’ er uitziet en hoor de ervaringen van het team met de kinderen en jongeren die hier leren, spelen en leven.

Een voorproefje zie je alvast in dit filmpje!

Praktisch:

woensdag 10 mei om 14u tot 16u

Adres: Jules Destréelaan 67 in Gentbrugge

Kostprijs: 8 euro per persoon (geen factuur mogelijk)

Deze activiteit is intussen voorbij, een verslagje kan je hier lezen. Bekijk deze top speelnatuurplek ook op onze Springzaad speelnatuurkaart.