Omdat 20 augustus een moeilijke datum bleek, besloten we onze tweede opleiding ‘risico’s op speelplekken’ te verschuiven naar zaterdag 22 oktober! We trekken naar Antwerpen en passen deze keer risico-analyse toe op een schoolspeelplaats maar ook een publiek park / speelbos.

Natuurlijke speelplekken vol uitdaging waar kinderen vrij kunnen ravotten, hun eigen grenzen leren kennen en risicocompetenties opbouwen… Door een doordacht ontwerp, een deskundige aanleg en een goed beheer verzekeren we ons ervan dat kinderen er boeiende uitdagingen vinden maar geen onaanvaardbare risico’s lopen. Dit vereist kennis en deskundigheid, om onder meer risicoanalyses te maken. Maar hoe ga je daar op het terrein concreet mee aan de slag? Springzaad.be helpt ontwerpers, uitvoerders, beheerders, preventieadviseurs en schoolteams op weg in de wereld van de risicoanalyse, op een groene schoolspeelplaats én uitdagende speelplekken in een openbaar park.

Praktisch: za 22 oktober ’22 van 10u tot 16u op en rond de speelplaats van school Kosmos in het Nachtegalenpark (Antwerpen). Broodjeslunch en koffiepauze inbegrepen.

Kostprijs: 55 euro of 85 euro incl. de Springzaad inspiratiemap groene speelpleinen (A3 full colour).

Begeleiding: Koen De Maertelare (TECCP, Kinderspel, hoofddocent risk assessment bij Speelom vzw, sinds 2007 lid van het NBN en internationaal actief in Europese regelgeving m.b.t. speelterreinen en speeltoestellen, Koen is ook sinds jaar en dag vrijwillig geëngageerd bij Springzaad.be)

Programma

  • Wat is een risicoanalyse?
  • Hoe pak je dit in de praktijk aan?
  • Praktijkoefeningen op de speelplaats maar ook het publiek toegankelijke park/speelbos, samen leren gevaren zien, risico’s inschatten, preventiemaatregelen formuleren en motiveren.
  • Enkele veel voorkomende vragen beantwoord! (wat met losse materialen, zelfgebouwde constructies en kampen, autobanden, paddenstoelen..)

Je ontvangt

  • Sylabus risicoanalyse
  • Attest van deelname

Schrijf nu in via het inschrijvingsformulier.